Papier folders: heel populair en zet aan tot kopen!

Geplaatst op 27 mei 2015

27 mei 2015

Papier folders: heel populair en zet aan tot kopen!

 

Uit recent jaarlijks onderzoek van Gfk blijkt dat de papieren folders nog altijd veruit het populairst zijn.

Dit ondanks de opmars van apps en websites.

 

De positie van de papieren folder is nog steeds ongelooflijk sterk: Meer dan 80 % komt na het bekijken van een papieren folder in actie en het zet 46 % ook aan om bepaalde winkels te bezoeken.

De papieren versie verleidt de consument sneller een aankoop: in 50% van de gevallen. Voor de digitale folder bedraagt dit percentage 36%.

Papieren folders hebben een netto bereik van 11,3 miljoen mensen. Digitale folders daarentegen een bereik van 3,9 miljoen mensen.

Ruim drie op de vijf consumenten (61 %) lezen alleen papieren folders. Bijna een kwart bekijkt zowel papieren als digitale versies. Ruim de helft (53 %) van de Nederlanders vindt het een groot gemis als de papieren folders zouden verdwijnen.

Steeds meer consumenten maken vaker gebruik van apps waarin ook folders digitaal bekeken kunnen worden. Het gaat hier met name om de groep in de leeftijd van 20 tot en met 49 jaar.

Supermarkten grote folderaars en een groot bereik!

Net als vorig jaar, hebben folders van supermarkten en slijterijen het grootste bereik. De papieren versie heeft een bereik van 77%.  Dit betekent dat ruim drie kwart van de ondervraagden minimaal één folder van de supermarkt of slijterij leest.

Het bereik van digitale folders van supermarkten en slijterijen hebben een bereik van slechts 18 %.

Warenhuizen volgen met een bereik van respectievelijk 69% voor de papieren folder en 12% voor de digitale folder.

In totaal zijn in het kader van dit onderzoek ruim vijfduizend consumenten van dertien jaar en ouder ondervraagd.